Интериорен дизайн – Как се проявява творчеството на изкуство Деко?

Art Deco съществува повече от век. Това изкуство се използва масово и представлява поразителен вкус изразен с лукс.

Как дизайнерите успяват да комбинират оригинални и изключителни мебели, като същевременно избягват ненужните излишни украшения? Може да откриете отговора на този въпрос само, след като прочетете историята на този стил и присъщите му характеристики.

Ако пък се нуждаете от помощ в изхвърляне на старите мебели, не се двоумете да потърсите фирма за изхвърляне на стари мебели.

Art Deco Всекидневна

Преведено от френското изкуство дьоко означава „декоративно изкуство“. Смята се, че тази посока на дизайна произлиза във Франция през 20-те години на миналия век. Новият стил силно контрастира с това, което до тогава е познато на съвременниците от онази епоха, но е благоприятно прието в кръговете на интелигенцията и аристокрацията. Впоследствие Art Deco е тясно свързано с филмови и поп звезди, тъй като е представя най-добре съчувствието по отношение на този стил, който го прави общоизвестен.

Стилът има няколко характерни черти, които „разкриват“ присъствието му в интериора. Геометричен модел – най-важната характеристика на този стил. Ако други области на интериорен дизайн само от време на време позволяват да използват ясни геометрични линии, то Art Deco го прави през цялото време. Етаж, стени, таван, мебели или текстил – всяка повърхност може да бъде място за ново украшение. Редките довършителни материали са от голяма чест в тази област на дизайна. В това отношение всичко, което обикновено идва от пътуването на дълги разстояния, е перфектно.

Общият лукс, който е присъщ на стила, отрича най-малката проява на минимализъм. Принципът „да се използва само най-необходимото“ определено не е подходящ за такъв интериор. Това дава възможност за изобилие от малки аксесоари и наличие на художествена декорация върху предмети. Мебелите, независимо от привилегията и оригиналността им, са по-скоро комфортни. Такива са удобни и имат висока практичност. Текстилният дизайн е създаден, за да създаде комфорт в стаята, така че има завиден вид.

Килими с дълъг мек косъм, завеси от дебели тъкани, покривки за легло и декоративни възглавници създават неповторима атмосфера. Големи огледала в сложни позлатени рамки, фигурки от порцелан и бронз често служат като аксесоари. Кухня трапезария в стил Арт Деко се характеризира с контрасти. Избирайки Арт Деко за декорацията на стаята, може да създадете свободно място за творчеството и да не се страхувате да избирате грешната комбинация от цветове. Опция контраст, комбинация от тъмни наситени цветове и светлинни тонове. Черно-белият е неразделна класика.

За осветление, не подценявайте обхвата. Полилей, разположен в центъра на стаята, обикновено се допълва от настолни лампи. За допълнително осветление често се използват и стенни лампи и подови лампи. В най-голяма степен подобен стил е характерен за просторни помещения. Модерната технология в интериора с правилния подход винаги може да бъде перфектно съчетана с елегантността на Art Deco