Идеи от чистачи.com за разширяване на пространствата в малки кухни

Кухнята в съзнанието на човек е много специално място. Някога кухните в къщите били построени малки, защото се смятало, че служителите, които готвели, не се нуждаят от специално място. Скоро времената се променили.

Кухнята се превърна в място не само за готвене и хранене, но и място за разговори, приятелски събирания и др. Съответно, изискванията за тази стая са станали специални. Днес всички искаме да я направим уютно, удобно място. Ако и вие искате да оптимизираме пространството колкото е възможно повече, то следвайте съветите на чистачи.com. Започнете с голямото почистване и извозване на отпадъци в София.

Може да използвате няколко идеи:

Първо, да се откажете от вратата. Тя може лесно да бъде заменена с пердета или прозрачна висулка. Тук може да измислите нещо много интересно. Може да поставите сгъваема врата, тип хармоника – това ще предотврати разпространението на миризми и звуци от кухнята в целия апартамент.

На второ място, трябва да изберете само светли цветове. Цветът на стените, всички мебели, завеси или тюл е по-добър, ако е лек. Това визуално ще увеличи размера на стаята. Тук не трябва да забравяме за декора, ако има картини по стените, часовници, има декоративни фигурки – това правило покрива всичко.

И трето, ако балконът е „прикрепен“ към кухнята, може да се отървете от него, като го направите част от кухнята. Това е доста скъпа компания, но резултатът може да надхвърли всички очаквания. Например, може да поставите така наречените „френски“ прозорци от пода до тавана. През тях ще премине максималната светлина. Така ще бъдат „възстановени“ пространствата и може да поставите маса за хранене. Ако от прозореца се отвори красива гледка, тогава ще осигури нови естетически усещания.

Основното е да се вземат решения за промени, които ще направят живота ви по-удобен и по-добър.

За съдействие в почистването, винаги може да се доверите на чистачи.com.