Как да избираме мебели за детската стая

Много родители мислят как правилно да обзаведат детска стая. Не е достатъчно да се ръководите от понятията „красиво” и „стилно”, необходимо е да се вземат предвид нуждите и интересите на дете, което непрекъснато расте. Пространството, около него трябва да е удобно, да внушава усещане за сигурност и да развива естетически вкус.

От какво се нуждае детската стая?

В стаята на детето до шест месеца трябва да има минимален набор от предмети. Малко по-късно ще има нужда от стол, на който бебето ще се учи да се храни. Изискванията за тази мебел се свеждат до нейната изключителна безопасност и екологичност. Тапицерията трябва да бъде направена от хипоалергенни материали. Говорим и за висококачествена арматура, издръжлива и без остри ъгли.

Дете под три години е особено любопитно и е готово да вкуси всичко, пространството около него се превръща в развиваща се среда. До този момент в стаята трябва да се появят предмети, които да бъдат затворени, отворени, навити – модулни мебели, пързалки, стълби. Всички те трябва да са безопасно и полезни тук. Необходимо е също така да оборудвате детската стая с място, на което ще рисува. Да не забравяме, че в тази възраст децата се превръщат в истински Пикасо.

Мебели за ученика

Ако детето вече ходи на училище, това означава, че ще трябва да прекарва много време в домашна работа. Затова бюро и стол с права облегалка са от съществено значение. Експертите препоръчват да се създадат три зони в стаята на ученика: за отдих, за игри и за работа. Зонирането на стаята помага за подходящи мебели. Калъфи за книги и дрехи, стелажи, маса за уроците, скрин, легло, компютърна маса. Ако обаче няма много място, съществува риск да го запушите. В този случай многофункционалните мебели могат да бъдат добро решение.

Разберете за цени за почистване на мазета, тавани, дворове и други.

Нуждите на тийнейджър на възраст 13-14 години растат, така че пространството му трябва да наподобява атмосферата на възрастен. Ще бъде по-добре само ако „възрастните“ мебели останат ярки и несериозни цветове и запазят оригиналния „скучен“ дизайн.

Каквото и да изберете въз основа на вашите възможности, опитайте се да гарантирате, че мебелите в детската стая са изработени от качествени материали, които не отделят вещества в атмосферата.

За всякакви въпрос и Безплатни услуги от Чистота.Ком, относно извозването на техника, уреди и мебели търсете професионалните екипи.