Как да миете огледала

Как да миете огледала?

Повърхността на огледалата е много фина – ако не я почиствате периодично, тогава може да стане неизползваема много бързо. Правилното почистване има свои собствени нюанси, които изискват спазване. За изнасяне на боклуци след основно почистване, вижте тук. Извозваме с наши чували за изхвърляне на боклуци.

Огледалата не обичат, когато се опитвате да ги почистите със смачкани вестници. Те могат да оставят драскотини по повърхността. За тази цел е по-добре да вземете мека хартия, хартиени салфетки или кърпа.

Почистването на прозорци не е подходящо за почистване на огледала – амалгамата може да пострада.

Изпитан метод: разредете почистващия препарат във вода. Изплакнете обилно със специална кърпа от микрофибър, избършете огледалото с него и веднага след това го избършете с вафлена кърпа.

Народните лекарства също не успяват: тампон, потопен в денатуриран алкохол, е в състояние да почисти огледалната повърхност ефективно.

Ако огледалото е много мръсно, тогава разтвор от 50 мл оцет и 50 г тебешир, разреден с 2 чаши гореща вода. Продуктът трябва да се смеси добре и да се остави да се утаи. След това трябва да го смесите в друго, да го избършете с огледало, след което повърхността трябва да се избърше с мека кърпа.

Огледалото в банята може да е перфектно почистено с тебешир или прах за зъби, разредени с малко количество вода. Последващото избърсване със суха мека кърпа е задължително. Задължително е да избърсвате замъгленото огледало в банята всеки път след вземане на душ. И за да не продължава да се мъгли, може предварително да нанесете разтвор от 1 ч.л. желатин и 50 мл вода.

Избършете добре огледалата с гъба, напоена с одеколон.

Малко количество синьо също помага – ако избършете огледало, ще е по-добре да блеснете.

Важно е къщата да има нормално ниво на влажност – ако тя е повишена, тогава повърхността на огледалото, бързо ще стане безполезна.

Не се препоръчва в огледалото да се отразява пряка слънчева светлина.