Подготовка на вила за зимата

Домакинската работа е много важен етап от подготовката на лятна къща за зимата.

Това спестява усилия и време, затова може да започнете с почистване и поддръжка. Скриване, събиране и премахване на ненужни неща. Ако оставите храна, погрижете се за нейната безопасност.

Поставете само в саксии и покрийте плътно с капаци. В допълнение към такива прелести като мишки, в къщата могат да бъдат създадени зимници. Добре е, също така да приберете текстилни и вълнени неща, за да не се превърнат в храна за мишките. Добре е предварително да сте купили предварително отрова за мишки и лекарство, срещу молци. Само така ще защитите лятната си вила от тях. Когато затваряте лятна вила, уверете се, че всички прозорци и прозорци са затворени. Проверете и капаците им.

Селските къщи не се отопляват и се образува влажен, студен въздух, който може да съсипе домакинските уреди. Разбира се, по-добре е да го извадите през зимата, но ако това не е възможно, тогава го увийте с целофан, така че влагата да не попадне вътре в устройствата. Не забравяйте да проверите, дали устройствата са изключени от мрежата.

Изцедете всички тръби и отстранете маркучите. Тъй като температурата на замръзване може да ги счупи. Освен това изпразнете всички контейнери, така че студът да не ги осакатява. Носете пластмасови устройства в къщата.

Ако имате мазе и оранжерия, подгответе ги за зимата. Преди да внесете зеленчуци в мазето, трябва да бъде приведено в ред. Премахнете прах, паяжини и мухъл. Може да освободите оранжерията от останките от растения и да дезинфекцирате. Потърсете екипи по поочистване на дворове, когато се налага.

Още мерки за сигурност.

Както показва статистиката, през зимата процентът на кражбите в летните вили рязко нараства. Ако е възможно, инсталирайте алармени системи, видеонаблюдение или наемете пазач. Друго, полезно нещо е да застраховате имота на вилата, но това вече е, ако задълбочите въпроса за сигурността. Има по-прости и по-евтини начини – да включите светлината с помощта на сензор за движение, да имитирате лаещо куче или да сключите договор със съседи, които да се редуват и да тъпчат пътеки. Разбира се, такива методи не са надеждни и не дават никакви гаранции.

Пожари – за да предпазите къщичката през зимата от пожари, премахнете сухия боклук, клоните, сухата трева.

Краят на летния сезон не означава края на лятната работа. Дори обратното. Есента е времето да работите усилено и да се грижите за любимите си неща. Не е чудно, че има поговорка – пригответе шейната през лятото, а количка през зимата.